IDETSA busca formador/a

IDETSA busca formador/a per al CP de nivell 3 de Programació de Sistemes Informàtics. Si compleixes els requisits contacta amb nosaltres al 977 820 820 o envia'ns el teu currículum a borsatreball@idetsa.net. 

Acord de col·laboració en el desenvolupament del "Programa Integral de Foment de l'Emprenedoria"

IDETSA, conjuntament amb l’Ajuntament de Cambrils i el Consell Comarcal del Baix Camp acorden agrupar-se per col·laborar en el desenvolupament del «Programa Integral de foment de l’emprenedoria» emmarcat dins el programa Catalunya Emprèn. Aquesta xarxa presta serveis d’acompanyament i suport a les persones que volen constituir una empresa.

Sessió "Iniciació a la fiscalitat per a emprenedors" (URV Emprèn)

El proper 22 de març a les 16h, la URV Emprèn durà a terme la sessió «Iniciació a la fiscalitat per a emprenedors» a la Facultat d’Economia i Empresa. Si voleu assistir-hi us heu d’inscriure fent clic al següent enllaç:http://events.urv.cat/go/220317seminari

Els alumnes del CP d'Organització i gestió de magatzems visiten IKEA

El passat 1 de març els alumnes del certificat de professionalitat "Organització i gestió de magatzems de 400h" van fer una visita a les instal·lacions de FM Logístics (IKEA) de Valls. Durant la visita, van tenir l'oportunitat de presenciar el funcionament d'un magatzem de grans dimensions i el gran volum d'operacions que es duen a terme. També van poder visitar un dels pocs mòduls que hi ha a la província, un autoportant de 33m d'alçada que funciona de manera automatitzada. Es va començar la jornada amb una presentació corporativa de FM Logístics, seguit d'una visita guiada per part de dos responsables d'un dels dos magatzems ubicats a Valls. Va ser una sortida molt profitosa, ja que els i les alumnes han pogut tenir els primers contactes amb el sector com a futurs treballadors.    

Sessions tutoritzades per al registre a la Borsa de Treball municipal

Tots els dijous de 11 a 13h, al Punt Òmnia d’Hospitalet de l’Infant, es realitzaran sessions tutoritzades per al registre i inscripció a la borsa de treball del municipi.    

Nova convocatòria per a la participació en el PLA D'OCUPACIÓ

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha obert una nova convocatòria per a la participació en el Pla d’Ocupació Municipal.  La data límit per presentar instàncies és el dia divendres 17/03/2017.   Podeu consultar les bases fent clic en el següent enllaç: http://bit.ly/2mOi0xj  També podeu accedir a la sol·licitud al següent enllaç: http://bit.ly/2mzAPIh  

Nova Oferta Formativa 1r Semestre 2017

IDETSA obre la nova oferta formativa per al 1r semestre 2017.   Els itineraris formatius oferts inclouen des de Cursos de formació i mòduls formatius d’informàtica, administració, idiomes i logística, fins a tallers pràctics d'indústria, orientació i emprenedoria, entre d’altres. A més, també s’ofereixen diversos carnets professionals, com el de carretons elevadors o de transpaleta. Per més informació veure el díptic.   Inici de matrícula: 1 de març de 2017.   

Microbank: Condicions 2017

Dintre del marc del conveni de col·laboració entre Creu Roja i MicroBank, us informem de les noves condiciones del microcrèdit social que entraran en vigor a partir de l’1 de gener de 2017:

Oberta una borsa de docents per impartir formació per l'ocupació

Segons l’actual convocatòria FOAP2016, IDETSA necessita cobrir docents amb unes característiques concretes segons normativa dels certificats de professionalitat. Concretament es busquen perfils amb qualificacions de llicenciats, enginyers o tècnics superiors amb experiència professional d’un o dos anys, requisits dels cinc certificats de professionalitat que vol realitzar IDETSA: Gestió i Organització de magatzems, Programació de Sistemes Informàtics, Operacions auxiliars de serveis administratius i generals, Activitats de gestió administrativa i Serveis de Restaurant.   Les funcions que han de desenvolupar els docents són la programació d’activitats formatives, definir els objectius dels cursos i establir la seva temporalització, la preparació dels materials formatius, el compliment amb el programa de pràctiques de l’especialitat i impartir-ne les classes.   Les persones que estiguin interessades en formar part d’aquesta borsa de treball poden presentar el seu Currículum Vitae a les dependències d’IDETSA o enviar-lo per correu electrònic a borsatreball@idetsa.net.

Obert el període d'inscripció a Idetsa del Certificat de Professionalitat "Serveis de restaurant"

  IDETSA impartirà enguany un programa de formació amb compromís de contractació. Concretament té acreditat pel Servei d’Ocupació de Catalunya el certificat de professionalitat de “Serveis de restaurant”, que consta de 5 mòduls teòrics i 80 hores de pràctiques professionals no laborals. En total, el programa consta de 590 hores de formació.   La novetat d’aquesta nova convocatòria rau en el compromís que adquireix IDETSA d’inserir en empreses a un mínim del 60% dels alumnes que finalitzin les accions formatives.   Tota persona interessada en participar en aquesta formació es pot informar a les nostres oficines.  

Subvencions per a la inserció de persones desocupades de 30 i més anys

Avui s’han publicat dues resolucions, per les que s’aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions del Programa 30 Plus per a la inserció de persones desocupades de 30 i més anys i s'obre la convocatòria per a l'any 2016 i la convocatòria anticipada per al 2017. L'objecte d'aquestes bases és regular la concessió de subvencions del Programa 30 Plus per a la realització de projectes que desenvolupin actuacions ocupacionals per afavorir la inserció laboral de persones en situació d'atur de 30 anys i més, preferentment d'entre 30 i 45 anys i baix nivell formatiu, proporcionant-los, entre d'altres recursos, la formació i competències necessàries per ocupar un determinat lloc de treball. Poden ser destinatàries d'aquest programa les persones en situació d'atur de 30 anys i més, preferentment d'entre 30 i 45 anys i baix nivell formatiu. Aquestes persones destinatàries hauran d'estar inscrites a l'oficina de Treball del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya com a persones demandants d'ocupació no ocupades i hauran de complir tots els requisits legals per poder formalitzar un contracte de treball en el moment de la seva signatura. Entre les entitats beneficiàries, s’inclouen els ajuntaments o els seus organismes autònoms o les entitats amb competència en matèria de polítiques actives d'ocupació, desenvolupament local i de promoció de l'ocupació, dependents o vinculades a aquells.  

Curs "Nom comercial, registre, patents i marques" organitzat per la Diputació de Tarragona

L'Àrea de Recursos Humans i Polítiques Actives d'Ocupació de la Diputació de Tarragona posa en marxa l'acció formativa "Nom comercial, registres, patents i marques". Aquest curs va dirigit a les persones emprenedores del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre amb projectes amb fase inicial o bé empreses consolidades que vulguin protegir les seves invencios, marques i dissenys i augmentar d'aquesta manera la seva capacitat innovadora.  Moltes vegades en el procés de creació d'una empresa les persones emprenedores passen per alt registrar la marca del seu negoci. Aquest fet pot comportar problemes que es podien haver evitat. Amb aquest curs podeu conéixer els tràmits per registrar una marca de productes o de serveis, o bé el nom comercial d'una activitat.  L'acció formativa és gratuïta pero cal inscriure's.  Adjuntem el programa i la butlleta d'inscripció.     

iFest, innovació, ciència i tecnologia

El proper 20 de desembre, Catalunya Emprèn organitza un esdeveniment únic al Palau de Congressos de Barcelona i a la Cúpula les Arenes per als joves d’arreu de Catalunya, l’iFest: la festa de la tecnologia, la ciència i la innovació. Adreçat als joves que volen fer valer el seu talent, que no esperen al futur, sinó que surten a buscar-lo i que somien un món creat per ells, no per a ells. L’iFest comptarà amb un espai de ponències amb experts inspiradors en l’àmbit de la ciència, la innovació i la tecnologia, un espai d’exposició i d’experimentació i participaran en el gran repte de la mà d’Imagine de Xavier Verdaguer, Silicon Valley. Per a les inscripcions (individuals o grupals) i més informació visiteu la pàgina web http://empresa.gencat,.cat/ifest        

Registre Plans d'Igualtat

Els plans d'igualtat són un conjunt ordenat de mesures, adoptades després de dur a terme una diagnosi de situació, que serveixen per assolir la igualtat de tracte i d'oportunitats entre dones i homes a l'empresa, eliminant qualsevol tipus de discriminació per raó de sexe. Els plans d'igualtat han d'incloure a totes les persones de l'empresa i han d'incidir en els següents aspectes: l'accés a l'ocupació, la classificació professional, la promoció, la formació, les retribucions, l'organització del temps de treball per afavorir la conciliació de la vida personal, familiar i laboral en termes d'igualtat i l'assetjament sexual i per raó de sexe.  Aquest és un tràmit voluntari adreçat a totes les empreses i les organitzacions que han negociat i implantat un pla d'igualtat, estiguin o no obligades pel que disposa la normativa vigent. Plans d'igualtat a les empreses   El Catàleg de plans d’igualtat integra tots els plans d’igualtat inscrits al Registre de plans d’igualtat del Departament d’Empresa i Ocupació. Aquest Catàleg és una eina de difusió i de coneixement que té dues finalitats: d’una banda, reconèixer i donar visibilitat a les empreses i organitzacions que han elaborat i implantat un pla d’igualtat, i de l'altra, servir de referència a aquelles interessades en avançar en matèria d’igualtat o que estan en procés de creació d'un pla propi. Catàleg de plans d'igualtat  

Premis Empresa Tarragona Impulsa 2016

L'Ajuntament de Tarragona convoca els Premis Empresa Tarragona Impulsa amb l'objectiu de promoure l'esperit emprenedor i donar suport a la creació de noves empreses a l'àrea d'influència de Tarragona (Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès i Tarragonès). Aquesta convocatòria va adreçada a emprenedors del territori que estiguin en vies de desenvolupament d'un projecte empresarial o l'hagin llançat en els darrers 3 anys. Poden optar a premis de fins a 3.000 € i formar part d'un programa d'acompanyament d'alt nivell al llarg de tres anys. El termini per presentar-se restarà obert fins el 17 d'octubre. Us deixem tota la informació en aquest link:  TarragonaImpulsa 

Toro Advertising nominada a ser de les millors empreses de màrqueting al món

L'Empresa Toro Advertising, ubicada al Viver Tecnològic d'Idetsa al Polígon Industrial Les Tàpies de l'Hospitalet de l'Infant està nominada per ser una de les vint millors empreses del món en màrqueting de resultats.  El llistat l'elabora cada any el Perfomance Marketing Blue Book, propietat de la corporació nord-americana mThink LLC, que nomina al voltant de cent corporacions d'arreu del món a partir d'una enquesta realitzada entre 20.000 editors en línia i anunciants de tot el món.  Toro Advertising, que actualment dóna feina a dotze persones, es va crear al 2012 i el seu principal negoci és el màrqueting de resultats (aquell en què l'anunciant només paga pels resultats obtinguts). La companyia crea tràfic a internet al buscar i remunerar fonts digitals (xarxes socials, webs, blogs, etc) i el dirigeix a les campanyes sol·licitades pels seus clients, cobrant una comissió si s'aconsegueix l'objectiu pactat.  Toro Advertising treballa a tot el món amb clients i fonts de tràfic a més de noranta països, sobretot a Àsia, Amèrica i Europa. Entre els seus clients esta Edarling, Adeslas, OCU, Sanitas, Trivago, William Hill o Ashley Madison i la seva xarxa social arriba a més de 60.000 milions d'impressions al mes als principals països del món. http://www.diarimes.com/noticies/tarragona/2016/09/07/una_firma_tarragona_opta_ser_les_vint_millors_del_mon_marqueting_8123_1091.html http://www.diaridetarragona.com/economia/69191/una-firma-de-tarragona-opta-a-ser-de-les-vint-millors-del-mon-en-marqueting http://www.europapress.es/comunicados/empresas-00908/noticia-comunicado-toro-advertising-nominada-top-20-empresas-marketing-resultado-20160907132124.html http://www.diario-abc.com/nota/2666/toro-advertising-nominada-al-top-20-de-las-em.html http://agencias.abc.es/agencias/noticia.asp?noticia=2302443  

III Jornada "Del fracàs a l'èxit"

Tancar un negoci no és una decisió fàcil i, normalment, ve precedida per una etapa de dificultats. Les persones emprenedores que afronten una situació de fallida, necessiten també un acompanyament que els permeti abordar el vessant emocional d'aquestes situacions. Així mateix, cal anatlitzar què és el que no ha funcionat per poder redefinir la idea de negoci i/o els objectius empresarials. Dins d'aquest context l’Àrea de Recursos Humans i Polítiques Actives d’Ocupació de la Diputació de Tarragona posa en marxa l’acció formativa III Jornada “del Fracàs a l’Èxit”” dirigida a persones emprenedores del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre que havent emprès sense èxit, hagin decidit intentar-ho de nou o bé ho estiguin valorant.  L'acció formativa es realitzarà en horari de 9.00 a 14.00 hores el dia 28 de setembre de 2016 a les Aules de Formació de l’Arrabassada (C. Carles Riba, 6 baixos - Tarragona). Us deixem el programa i la butlleta d'inscripció.

Curs "Linkedin i Branding Empresarial" realitzat per la Diputació de Tarragona

L’Àrea de Recursos Humans i Polítiques Actives d’Ocupació de la Diputació de Tarragona posa en marxa l’acció formativa “Curs de Linkedin i Branding Empresarial ”. El curs es realitzarà en horari de 16.00 a 20.00 hores els dies 12 i 14 de setembre de 2016 a les Aules de Formació de l’Arrabassada (C. Carles Riba, 6 baixos - Tarragona).   L'activitat és gratuïta però cal inscripció prèvia    Adjuntem programa i butlleta d'inscripció de la formació.   Per qualsevol consulta, podeu adreçar-vos al 977 29 66 91 .

1r Fòrum d'Inversió CAT SUD

Si heu constituït una start-up en els darrers cinc anys amb seu social a Catalunya pots presentar la teva candidatura al I Fòrum d'Inversió CAT SUD. En aquest Fòrum que es celebrarà el 8 de novembre es facilitarà l'acostament entre emprenedors/es amb projectes innovadors, viables i amb elevat potencial de creixement a persones inversores. La idea és capacitar a les persones emprenedores per tal d'accedir a fons de finançaments privats i donar a conèixer els projectes empresarials i potenciar l'emprenedoria al territori.  Teniu fins el 7 d'octubre per presentar la candidatura del vostre projecte omplint el full de participació adjunt i enviar-lo amb les indicacions que s'hi especifiquen al fullet. Full Inscripció  Fullet informatiu

IDETSA organitza una jornada de Networking

El Viver d’Empreses de l’Hospitalet de l’Infant va acollir el dimecres dia 27 de juliol una jornada de Networking en la que hi van participar les associacions empresarials del municipi, l’equip d’IDETSA i els representants del consistori. El valor afegit de la jornada es trobava en el fet que s’hi va servir un còctel preparat íntegrament pels joves que estan cursant el certificat de professionalitat de nivell 2 de Serveis de Restaurant al propi Viver d’Empreses, realitzat per Idetsa, i que forma part del Programa Integral d’Ocupació Juvenil Baix Camp.   El curs de Serveis de Restaurant va començar el passat 4 d’abril i finalitza aquest mes d’agost. La part teòrica s’està impartint a Idetsa i el taller d’elaboració i acabat de plats a la vista del client, al restaurant Le Petit Normand de l’Hospitalet de l’Infant. En aquest punt, els alumnes van afrontar el repte de preparar un servei complert per a la jornada.   Els 14 joves que assisteixen a aquest curs (7 d’ells són del municipi) estan inscrits al Sistema de Garantia Juvenil, un programa subvencionat pel Fons Social Europeu i el Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i dirigit a joves d'entre 16 i 29 anys en situació d'atur i que no estan estudiant.

Noves subvencions per a persones sòcies treballadores o persones sòcies de treball.

Ja es poden demanar les subvencions per a la incorporació de persones sòcies treballadores o persones sòcies de treball en cooperatives i societats laborals 2016. Els imports de les subvencions son els següents: · Per a nova creació: Per incorporació de socis d’entre 30 i 44 anys: 3.000; per menors de 30 anys i 45 anys o més: 5.000; per dones : 5.500; i per persones amb discapacitat: 7.000. · Per a consolidació: Per incorporació de socis d’entre 30 i 44 anys: 2.000; per menors de 30 anys i 45 anys o més: 4.000; per dones: 5.500; i per persones amb discapacitat: 7.000. Els formularis de sol·licitud i tota la informació relacionada amb la documentació i els requisits per accedir a les subvecions es poden trobar al següent enllaç: http://goo.gl/DQ1YdD Les sol·licituds s'han de lliurar en qualsevol de les Oficines de Gestió Empresarial (OGE). Hi podran accedir les incorporacions de soci des del 21 de juliol de 2015 i fins a la data de publicació de la convocatòria.  El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 27 de juliol de 2016.  

Tarragona Impulsa celebra un Networking aquest 21 de juny

El servei d'emprenedoria de Tarragona Impulsa us convida a celebrar l'arribada de l'estiu amb un networking dinamitzat per Jordi Vinyolas, El Feriante, el proper dimarts, 21 de juny, de 19'30 a 21h., als jardins de Tabacalera.  Durant l'event podreu conèixer els guanyadors de la IV edició del YUZZ, els nous reptes del programa d'acceleració d'empreses Tarragona Open Future i, a més, gaudireu d'entretingudes dinàmiques que us ajudaran a fer nous contactes entre emprenedors i empreses del territori. La participació al networking és gratuïta però, com les places són limitades, cal que us inscriviu, fins diumenge 19 de juny, al següent enllaç https://www.eventbrite.es/e/entradas-tgn-startups-network-25902307499--    

Convocatòria dels Premis Emprèn 2016 de la Diputació de Tarragona

Els Premis Emprèn dipta.cat es celebren des de fa 4 anys amb l’objectiu bàsic de donar suport i impulsar les idees de les persones emprenedores de les comarques del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, premiant els millors projectes.   Enguany la Diputació de Tarragona ha apostat per reforçar els Premis Emprèn per incentivar especialment l’emprenedoria vinculada a la innovació, la cultura, el coneixement, les persones i la sostenibilitat en aquells sectors que la Diputació ha identificat com a estratègics i són cabdals en el seu Pla Estratègic 2015-2019.   La dotació econòmica per aquesta 4a edició és de 35.000 euros, distribuïts en cinc premis per als guanyadors (de 5.000 €) i dos reconeixements als millors projectes finalistes de cada categoria (de 1.000 €).   Si estàs interessat/da en presentar-te a la convocatòria dels Premis Emprèn, inscriu-te a les sessions informatives i formatives que han preparat per a tu.    Aquí adjuntem el calendari de les diferents sessions que realitzaran arreu del territori i que inclouen temàtiques com el Branding empresarial, el Pla econòmic-financer o les eines i les pautes per fer un bon vídeo de presentació del vostre projecte. Només cal que omplis la sol·licitud adjunta.   Premis Emprèn Calendari sessions informatives i formatives Sol·licitud d'inscripció

Guia Empresarial Tarragona del Diari de Tarragona

Vols saber quina és la empresa que més diners factura de tota Tarragona? O de la teva comarca? T'has preguntat quina empresa de la província té més treballadors contractats? Quines empreses són les més valorades a l'hora de treballar? Quant exporten les empreses tarragonines? Quins sectors tenen tendència a l'alça?  El Diari de Tarragona posa al nostre abast una ampla i extensa guia empresarial amb totes aquestes dades i més. Entrevistes als empresaris més destacats del moment a la província. Articles per a què sàpigues com està el nostre motor empresarial.  Consulta la Guia Empresarial Tarragona

Jornades comarcals Empresa i Territori al Baix Camp

El proper dimarts 3 de maig, el Consell Comarcal del Baix Camp acollirà les Jornades Comarcals Empresa i Territori al Baix Camp, impulsades per la CEPTA, amb l'objectiu de copsar la visió de les empreses sobre les mancances que hi ha a la comarca per recuperar i millorar la competitivitat i el desenvolupament empresarial. Amb aquestes jornades es preten tenir tota la informació econòmica i social de la comarca i disposar de l'opinió dels empresaris del territori; a més es buscaran solucions a les debilitats territorials i es marcaran vies executables i executives de treball per fer progressar les empreses.  L'objectiu és elaborar un quadre de propostes d'actuació realitzables per millorar el territori i establir una organització adient per coordinar l'execució de les diferents propostes dels empresaris/es.
C/ Martí Franquès, 5 Pol. Ind. Les Tàpies
977 820 820